Drafsportliefhebber Cees van den Beukel weekwinnaar 6 van Tiptopper!

Stal Beukelhoeve weekwinnaar 6 van Tiptopper.

Cees van den Beukel had bij de start van het spel in april zijn joker ingezet op de meeting van Aduard. Dat bleek een goede keuze, want hij werd met 20 punten de weekwinnaar dankzij de dubbele punten van Kiss and Ride, Echo Oldeson en Fip Junior. Cees is ook één van de enthousiaste eigenaren van Stal De Gele Kanaries en natuurlijk de beheerder van de Facebookgroep “Drafsportliefhebbers”.

Hieronder stelt Cees zich nader aan u voor.

 

Naam: Cees van den Beukel

Leeftijd: 52 jaar

Werkzaam als:
Customer relations medewerker bij de  Zweedse woonwinkel al 25 jaar.

Op welke manier heb je de paarden gekozen:
Paarden die goed op Alkmaar en grasbanen uit de voeten kunnen. En uiteraard als mede eigenaar een paar paarden van de gele kanaries

Sinds wanneer betrokken bij de sport:
Ik ging als klein kind met mijn ouders mee naar Duindigt, zat toen meer in de speeltuin dan dat ik aandacht had voor de paarden. Kreeg later meer interesse in de sport. En nu ook heel actief op Facebook met de groep drafsportliefhebbers

Beste Nederlandse pikeur nu en waarom:
Jaap van Rijn, je kan hem volgens mij met ieder paard op pad sturen en hij weet dan het maximale eruit te halen.

Favoriete rijder aller tijden en waarom:
Jan Wagenaar, Jan van Dooyeweerd waren in mijn jeugd toch de grote namen van de sport.

Hoe vaak kom je op de drafbaan:
Als de agenda het toelaat, probeer ik wel met enige regelmaat te gaan. En dan is Duindigt voor mij in de buurt. Alkmaar is gauw uurtje rijden en Wolvega toch twee uurtjes.

Wat is de mooiste koers die je ooit hebt gezien en waarom?
De overwinning van Vriend met Hubert Schoonhoven in de grote prijs der lage landen in 1988 van start tot finish. Het publiek op het volgepakte Duindigt ging uit zijn dak.

Beste Nederlandse draver nu en waarom?
Nederland heeft nu heel veel goede dravers. Maar als ik er één uit moet kiezen, dan is het Luuk Schermer. Echt een complete jonge draver, die nog een mooie toekomst voor zich heeft.

Beste Nederlandse draver aller tijden en waarom?
Weet niet of het de allerbeste was. Maar toendertijd vond ik Yellowa echt fantastisch. Won met zijn eigenaar trainer en rijder 3x de gouden zweep, de grote prijs der lage landen, vele kampioenschappen. Was toen echt genieten.

Beste trainer en waarom:
Nederland heeft veel goede trainers voortgebracht en heeft nog steeds vele goede trainers. Heb persoonlijk wel altijd respect hoe kleinere trainers toch ook knappe resultaten behalen, zoals Stefan Schoonhoven, Caroline Aalbers, Rosalie Janssen, Cees Hetteling.

Mooiste baan en waarom:
Mijn hart ligt bij Duindigt , maar Victoriapark is op dit moment de baan van Nederland. Maar ook Duindigt blijft mooi met de lange rechte lijn. Alleen de accommodatie is echt toe aan een grondige renovatie.

Wat vind je zo leuk aan de drafsport?
Als liefhebber de mooie sport, die zo ondergewaardeerd wordt in Nederland. Terwijl we heel veel mooie successen behalen in Nederland en Buitenland.

Is er ook iets wat je niet leuk vindt?
Dat er van de landelijke pers zo weinig belangstelling is voor onze mooie sport.

Heb je zelf paarden (gehad) en zo ja welke?:
Een aandeeltje in Macci Marcelino

Wat vind je van de Gele Kanaries?
Geweldig initiatief, op me werk hebben we met 20 collega’s 2 aandelen in de gele kanaries. Iedereen vind het leuk om mee te doen. Het is ook een goede formule, met meer paarden voor de breedte sport op Alkmaar en de grasbanen. Maar ook paarden die meer geschikt zijn voor de grote banen. En ondertussen hebben we ook al wat successen behaald. Dat maakt het helemaal leuk om mede eigenaar te zijn.

Wat wil je verder nog kwijt?
Vooral aan jullie gericht, de Doordravertjes zijn ook een begrip binnen onze sport. Regelmatig mooie foto’s, filmpjes en ook de tipcompetitie is weer leuk om mee te doen. Ook jullie derby avonturen is altijd leuk om te volgen. Ik zou zeggen blijf vooral zo doorgaan, alle vormen van PR kan onze sport goed gebruiken.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.