(gedeelde) Weekwinnaar Dennis Jetten vertelt over de “J” paarden!

Naam:  Dennis Jetten

Op welke manier heb je de paarden gekozen:
Ik heb gekozen voor paarden die ik dacht die geregeld op Alkmaar en grasbanen lopen.

Sinds wanneer betrokken bij de sport:
Mijn vader heeft al 40 jaar paarden. Ik weet niet beter dat we dravers bij huis hadden lopen. Sinds kort lopen er geen paarden meer bij huis. Ik ging al vanaf kleins mee na de drafbaan.

Beste Nederlandse pikeur nu en waarom:
Er zijn meerdere goede pikeurs in Nederland, dan ga ik voor Jaap van Rijn en Robin Bakker.

Hoe vaak kom je op de drafbaan:
De laatste tijd wat minder omdat we momenteel geen koerspaard meer hebben. Anders kwam ik wel geregeld op Wolvega.

Wat is de mooiste koers die je ooit hebt gezien en waarom?
De Derby der vierjarigen toen ons paard Urbie J won. Het was een spannende koers met 4 paarden op één lijn. Hij had als driejarige ook zeker een kans om dichtbij te zijn in de derby maar hij werd helaas onderuit gereden in de derby. Het was een mooie revanche. Wij waren toen nog klein we leefden helemaal toe naar de finale. Met spandoeken stonden we langs de baan. Hij is het sterkste paard wat we ooit gehad hebben.Hij liep voor een remkar met oliedruk, hij bleef gewoon snel draven De meeste dravers konden dan alleen nog maar stappen met oliedruk erop.

Urbie J (bron archief NDR)

Ook van Bas J hebben we veel plezier gehad. hij heeft ook vele koersen gewonnen op hoog niveau.

Bas J in 2015

Beste Nederlandse draver nu en waarom?
De beste Nederlandse draver is Durk M Boko, Ik vind het knap dat een paard op deze leeftijd nog mee kan doen op hoog niveau.

Beste Nederlandse draver aller tijden en waarom?
Action Skoatter een beste draver merrie met een unieke kleur.

Beste trainer en waarom:
Er zijn meerdere goede trainers in Nederland lastig om er 1 te kiezen. Het is ook maar net wat voor dravers je op stal krijgt. Als je alleen maar best gefokte dravers op stal krijgt dan heb je natuurlijk als stapje voor want deze zijn over het algemeen gewoon sneller.

Mooiste baan in Nederland en waarom:
Wolvega, mooie baan. Qua Grasbaan vind ik Joure altijd gezellig.

Wat vind je zo leuk aan de drafsport?
Ik vind het een mooie sport om te zien en de spanning die erbij komt kijken als je eigen paard moet lopen.

Heb je zelf paarden (gehad) en zo ja welke?
Ja mijn vader heeft veel paarden gehad, Ik hielp wel veel mee. Ik ga ze niet allemaal opnoemen maar een aantal wel. Onze beste dravers die we gehad hebben zijn Urbie J & Bas J. We hebben ze beide zelf gefokt. Beide kwamen uit Kwikkie. Het trainen deden we altijd samen met Aize Soeten. Bas J hebben we later nog naar Amerika verkocht daar heeft hij het ook nog goed gedaan voor zijn nieuwe eigenaar. Hij verdiende daar nog 60.000 dollar. Hij ging qua winsom over de ton. Daarnaast hadden we nog meerdere nakomelingen uit Sammy Jo A gefokt. Deze bleken niet het karakter te hebben dat de moeder wel had in de koersen. Uit Ulriek Ravestein hebben we nog 2 nakomelingen gefokt waaronder Medusa J. Die won afgelopen keer op Emmeloord voor zijn nieuwe eigenaar. Kort geleden hebben we zijn halfzus verkocht, de tweejarige merrie Odylia J. Ze staat nu te beleren. Een mooie grote merrie waar ik zelf wel verwachtingen van heb.

We hebben Immortality nog gehad. Zij was tweede in de merriederby. Immortality hebben we van het voorjaar verkocht aan René Knipscheer en ze is momenteel drachtig.

Immortality voor de start van de merriederby

Immortality heeft 1 nakomeling deze is nog in eigen bezit, de jaarling hengst Patrick J van Indigious. Een mooie brede hengst. Hij staat momenteel al te beleren omdat hij anders alleen bleef lopen. Hij is samen met de tweejarige merrie te beleren bij Niels en Linda.

Patrick J

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *