Gemeenteraad Groningen gaat beslissen over toekomst drafbaan Groningen


Onderstaand filmpje gaat de KHRV vertonen tijdens de alles beslissende en dus cruciale Raadsvergadering die komende weken gaat plaats vinden en bepalend zal zijn voor de toekomst van de drafsport in het Stadspark te Groningen.

Vanwege de crisis zal de wijze van vergaderen in de Raad worden aangepast en zal de vergadering zeer waarschijnlijk door de leden “op afstand” en met videoverbinding worden gevoerd. Inspreken blijft dan een optie maar zal minder effectief blijken als dat er in de Raadszaal gezamenlijk wordt vergaderd. Ook de optie om de Raadsleden uit te nodigen in het Stadspark op de baan (werkbezoek) en daar kennis te laten maken met de sport is vanwege al de verboden helaas niet mogelijk. Toch is het van het grootste belang volgens de KHRV dat de raadsleden (en het college) beter geïnformeerd raken over wat er gebeurt qua beleving rond onze mooie sport in het Stadspark. Want nu zou er enkel geoordeeld worden zonder voldoende (enige?) kennis van zaken en beleving van de sport en dat wil de KHRV ten koste van alles voorkomen. Dus is er een prachtig alternatief bedacht en dit is in beeld en geluid gebracht.

Geniet van de prachtige en indrukwekkende beelden (en de mooie stem van Marianne Wortel!) en stel u zich maar gerust voor dat de KHRV nog decennia lang paardenkoersen kan blijven organiseren in het Stadspark.

Aan de bewoners van Groningen, Drafminnend Nederland, de Doordravertjes en de KHRV zal het niet liggen. Aan een meerderheid binnen de Raad hopen we na het zien van dit unieke en alleszeggende filmpje ook niet.

 

 

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *