Weekwinnaar Piet Guijt van stal Thirza stelt zich voor!

Ik ben Piet Guijt geboren op 18 maart 1944 in Katwijk aan Zee. Ik ben 40 jaar in dienst geweest bij een autobedrijf in Katwijk, waarvan 36 jaar in het magazijn en de laatste 4 jaar bij de verkoopadministratie. Nadat ik in de VUT ben gegaan heb ik nog enige jaren op de autotransporter gereden tussen diverse vestigingen. Nu haal ik alleen nog auto’s op over de weg.

Ik ben in aanraking met de drafsport gekomen door een toenmalige collega en we hebben samen van Jaap Olsthoorn in Stompwijk de merrie Petronel gekocht. Die heeft echter niets gedaan en we hebben haar toen ingeruild voor Narvik. Die heeft voor ons ca 53.000 gulden bijeen gereden met Leo Schoonhoven.

Narvik (bron NDR archief)

 

Narvik (bron NDR archief)

 

Later terug verkocht aan Cas ten Bokkel en daarna bij van Klaveren Royal Prise gekocht en deze na een paar slechte koersen in training gezet bij Leo Schoonhoven.

Na winst op Duindigt hem weer verkocht en voor dat geld het veulen Viking gekocht, een halfbroer van Narvik. Als 2-jarige met een fout gekwalificeerd en na een koers op Alkmaar te hebben gelopen later naar Hugo Langeweg gegaan en die belde ons op dat hij geblesseerd was aan een voorbeen. Dit toen laten branden en de ruin toen in de manege in Katwijk laten revalideren en toen leren uitrijden. Na een maand met hebben gestapt over het parkeerterrein in Katwijk hebben wij een werkkar gekocht en Viking ingespannen en zij we gaan kwikkelen over het parkeerterrein en gingen we daarna het strand op richting Noord. Heen ging goed, maar terug was een drama want hij wilde niet door het water en over het harde zand. Daarna naar Lisserbroek bij Langeweg en daar bleek dat hij bij iets sneller draven hij weer kreupel was.

Toen konden we Werrie Anjo kopen en na enige tijd heb ik het deel van mijn maat overgenomen en ben ik voor eigenaarrijder opgegaan en geslaagd. De uitslag was te laat voor de vooraangifte en Werrie werd door Bert Post gekwalificeerd. De eerste koers daarna zat ik zelf in de sulky op Nootdorp, maar voor het eerst met een zweep en in het voorwerk ging dat niet helemaal goed, zweep ingenomen en gestart daarna oefenen. Ik heb diverse koersen zelf gereden en ik ben 1 keer 4e geworden. Later heb nog enige paarden gehad, waaronder Angel Odillia waar ik ook mee gekoerst heb op Alkmaar.

Mijn kleuren waren bruin en blauw diagonaal gedeeld en de mouwen tegenover gesteld.

Mijn favoriete pikeur is Hugo jr. en de beste trainer vind ik Hugo sr. Mijn favoriete paard is Russel November, deed altijd zijn uiterste best. De mooiste baan vind ik Duindigt. De Gele kanaries is een goed concept voor mensen met een kleine beurs die toch als eigenaar de spanning willen voelen als je paard loopt.

Verder wil ik kwijt dat de NDR vaak de naam Langeweg zwaarder straft dan anderen, zoals met het laatste dopinggeval 1 jaar geen trainer mogen zijn maar ook niet als pikeur mogen rijden. Pure pesterij. Andere trainers krijgen alleen een schorsing als trainer en Hugo jr. zowel als trainer en rijder.

Met vriendelijke groet

Piet Guijt

 

PS

De foto bij dit bericht is ongeveer 38 jaar geleden genomen op een feestdag van Manege Jonker in Katwijk.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *